Wie zijn wij

Voedselbank-Altena

Om mensen op weg te helpen

Welkom op de website van Voedselbank-Altena. Wij maken deel uit van Voedselbanken Nederland.

Er is veel rijkdom in Nederland, maar helaas ook veel armoede en veel verspilling. Er zijn goederen zonder economische waarde, die vernietigd dreigen te worden. Er zijn mensen, die in armoede leven en die goederen nog uitstekend kunnen gebruiken. Op allerlei plaatsen in Europa zijn initiatieven genomen ter bestrijding van de (verborgen) armoede én de verspilling. Dit heeft geleid tot de oprichting van diverse voedselbanken.

De voedselbank heeft tot doel mensen met financiële problemen die leven in armoede, in het Land van Heusden en Altena, te voorzien van een voedselpakket. Daarnaast helpen we de sociale contacten van onze cliënten te verbeteren en voedselverspilling tegen te gaan.

Onze vrijwilligers zijn wekelijks in de weer om voor deze groep mensen een pakket samen te stellen. Dit pakket is samengesteld met producten, die om verschillende redenen niet in de winkel liggen, maar kwalitatief nog goed zijn.

Een voedselpakket ontvangen?

Klik op “Aanmelden” en lees of u daarvoor in aanmerking komt en via welke wegen u een pakket kunt aanvragen

Voor andere informatie kunt u contact opnemen met de mensen
die vermeld staan op de pagina “Organisatie en Contact“.

Vrijwilliger worden?

Wilt u ook een steentje bijdragen aan de Voedselbank in Sleeuwijk? Wij zijn een voedselbank in ontwikkeling en groeien nog elke week. Meld u nu aan middels een e-mail naar info@voedselbankaltena.nl In overleg wordt bekeken wat u per direct of op termijn voor de voedselbank kunt betekenen.